Sayang Sabah Facebook

Likes
Sayang Sabah Twitter

12,499

Followers

Sayang Sabah - Portal Berita Negeri Kita

Viral Sebuah Gambar Ikan Hidup Di Dalam Perut Obor-obor

9:49am 10/06/2016 Pak Roshan 420 views Global

ikan

Seorang jurugambar ,tertangkap gambar seekor ikan kecil berenang di dalam obor-obor di pantai timur Australia. setelah muat naik gambar di instagramnya, gambar ini menjadi viral dengan lebih daripada dua juta view.

Jurugambar, pasukan Samuel mengambil gambar ini di resort pelancongan popular di Byron Bay pada bulan lalu.

“Ia terperangkap di dalam sana tetapi kelihatan ia yang mengawal pergerakan obor-obor,” tulis Samuel di Instagram. - Foto www.instagram.com/timsamuelphotography

“Ia terperangkap di dalam sana tetapi kelihatan ia yang mengawal pergerakan obor-obor,” tulis Samuel di Instagram. – Foto www.instagram.com/timsamuelphotography

“Dia terperangkap di sana tetapi mengikutnya ke mana obor-obor itu bergerak,” kata Samuel di Instagram.

Ahli kehidupan laut, William Gladstone mengatakan bahawa gambar itu telah dilihat lebih daripada 2.3 juta kali di Imgur.

Seorang ahli dari University Of  Technology di Sydney berkata kepada The Sydney Morning Heraldbahawa ia pernah melihat spesies ikan bersembunyi di antara obor-obor, tetapi “tidak pernah melihat seperti ini di mana ikan hanya berukuran lebih kecil daripada obor-obor.”

Samuel mengatakan, ketika dia melihat ikan itu, dia memikirkan bagaimana untuk membebaskan ikan kecil itu, tetapi dia akhirnya “dia membiarkan ikan itu bergerak dengan sendirinya,” katanya.

– MYNEWSHUB.CC

Apa Komen dan Pendapat Anda

Artikel Berkaitan