Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Tonton Piala Dunia setelah bunuh anak isteri

bunuhanakisteri

MILAN – ITALI. Seorang peminat bola sepak didakwa mengelar leher isteri dan dua anaknya sebelum pergi menonton perlawanan bola sepak Piala Dunia melibatkan pertembungan England dan Itali di sebuah pub.

Polis tempatan sebagai berkata, perunding komputer Carlo Lissi, 31, dituduh membunuh isterinya, Cristina Omes, 38, dan dua anaknya, Giulia, 5, serta Gabriele, 20 bulan, di rumah mereka di Motta Visconti, berhampiran Milan, Itali.

 

“Kami menemui kesan kelar di leher mangsa termasuk kesan tikaman di beberapa bahagian anggota mangsa,” katanya kepada MirrorDaily.

Menurutnya, Lissi mengaku membunuh isterinya sebelum menetak dua anak-anaknya.

Difahamkan, suspek kemudian meninggalkan rumah kira-kira jam 11.30 malam untuk menonton perlawanan Piala Dunia dengan rakan-rakannya.

“Suspek membuang senjata yang digunakan untuk membunuh kesemua mangsa sebelum pergi ke sebuah pub untuk menyaksikan perlawanan bola sepak antara England dan Itali,” katanya.

Suspek kemudiannya menghubungi polis dan berpura-pura meminta bantuan menyatakan isterinya membunuh diri dan dua anak mereka.

Pegawai penyiasat berkata, suspek mengadu pintu rumahnya terbuka dan turut mendapati wang tabungannya lesap.

“Siasatan tertumpu ke arah pembunuhan dua kanak-kanak dan kami dapati senjata untuk membunuh tiada di tempat kejadian,” katanya.

Bagaimanapun, Lissi akhirnya mengaku melakukan pembunuhan itu kerana dia mempunyai kekasih.

Komen


Berita Berkaitan