Sayang Sabah Facebook

Likes
Sayang Sabah Twitter

12,510

Followers

Sayang Sabah - Portal Berita Negeri Kita

Tinggalkan cucu di padang pasir

8:43am 04/11/2015 Pak Roshan 4 views Global
Rater

Rater

Arizona: Seorang lelaki ditangkap dan dituduh meninggalkan cucunya berusia lima tahun di padang pasir bersama pistol .45 caliber serta arahan menembak ‘orang jahat.’

Paul Armand Rater, 53, dihadapkan ke mahkamah atas dua tuduhan mendera dan membahayakan nyawa kanak-kanak berikutan kejadian itu kelmarin.

Menurut polis, dia keluar bersama cucunya dari rumah mereka di Buckeye, 48 kilometer ke barat Phoenix dengan menaiki trak pikap. Bagaimanapun, empat jam kemudian, kanak-kanak itu dilaporkan hilang.

Ibu kanak-kanak itu yang melancarkan usaha mencari menemuinya di kawasan padang pasir sambil memegang pistol itu.

“Dia diberikan pistol dan diarah menembak orang jahat. Saya tidak pasti bagaimana kanak-kanak lima tahun dapat membezakan orang baik dan orang jahat,” kata syerif Maricopa County Joe Arpaio.

Rater kemudian ditemui di sebuah kedai dan memberitahu polis, keretanya rosak dan terpaksa meninggalkan cucunya di bawah pokok di padang pasir kerana kanak-kanak itu tidak berdaya untuk berjalan.

“Saya meninggalkan dia dan pistol itu sementara saya meneruskan perjalanan untuk minum dan makan,” kata pejabat syerif, memetik kata-kata Rater. – Agensi/HMetro

Apa Komen dan Pendapat Anda

Artikel Berkaitan