Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

‘Tangan Kiri Ayah Pernah Tampar Harimau’ – Rani Kulup

rani

BUKAN sahaja seorang yang prihatin dengan isu-isu semasa, malah Abdul Rani Kulup Abdullah ternyata merupakan seorang lelaki yang mempunyai kehebatan ‘luar biasa’.

Menurut Presiden Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibbah Malaysia (MJMM) itu, beliau pernah menampar seekor harimau ketika berada di dalam hutan sehingga menyebabkan taring haiwan buas tersebut patah dan terpelanting.

“Sebenarnya dulu Ayah penah try sekali semasa ayah dalam hutan, Ayah penah tampar harimau.

“Harimau tu terpelanting, patah gigi dia, haa tangan ini lah, tangan inilah dulu,”katanya ketika ditemui pada Perhimpunan Agung UMNO 2016 di perkarangan Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), hari ini.

 Beliau yang mesra dengan panggilan ‘Ayah’ dan terkenal menerusi tagline Kipidap Dongibap itu malah berkata harimau berkenaan kini sudah dijinakkan gara-gara kesan penampar yang diberikannya.

“Harimau tu dah jadi kawan sekarang ni, haa hebat tak? Harimau ganas pun Ayah masih lagi boleh jinakkan,” tambahnya yang turut diberi gelaran sebagai Raja Repot Polis Malaysia.

Rani Kulup membuka nostalgia setelah beliau ditanya mengenai insiden tangannya yang tercedera ketika bermain boling sehingga terpaksa menerima 13 jahitan di ibu negara baru-baru ini.

Dalam pada itu, beliau memberitahu begitu terkejut dengan sambutan meriah bak selebriti ketika berjalan masuk ke bangunan PWTC dan berpeluang melawat beberapa booth jualan di sini. – mynewshub

Komen


Berita Berkaitan