Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Shaklee Cares sumbang bantuan RM1.5 juta kepada murid kurang berkemampuan

SUMBANGAN...Victor Lim (kiri) bersama Janet (tengah) menyampaikan sumbangan kepada salah seorang wakil penerima. - Foto ALEX MAIRIN / Sayangsabah
SUMBANGAN…Victor Lim (kiri) bersama Janet (tengah) menyampaikan sumbangan kepada salah seorang wakil penerima. – Foto ALEX MAIRIN / Sayangsabah

KOTA KINABALU – Lebih dari 3,000 pelajar sekolah rendah dari empat buah sekolah di sekitar daerah Kota Kinabalu dan Kota Belud menerima sumbangan bantuan nutrisi daripada syarikat produk berasaskan kesihatan Shaklee Product (Malaysia) Sdn Bhd.

Antara sekolah kebangsaan yang merima sumbangan tersebut ialah Sekolah Kebangsaan (SK) St Paul Kolopis Kota Kinabalu, SK St Theresa Inobong, SK Pekan dan SK Pekan Dua Kota Belud.

Presiden Shaklee, Victor Lim berkata, bantuan tersebut bertujuan membantu kanak-kanak dari golongan kurang berkemampuan di negara ini khususnya di Sabah.

Menurut beliau, walaupun Sabah menunjukkan penurunan kadar kemiskinan kalangan penduduk, namun jumlah kanak-kanak kurang berkemampuan masih ramai di negeri ini.

“Kanak-kanak harus mendapatkan nutrisi yang seimbang agar mereka dapat menumpukan perhatian dalam pembelajaran di sekolah,” katanya.

“Kanak-kanak merupakan aset negara yang menjadi penentu masa depan negara. Mereka mempunyai hak mendapatkan makanan seimbang dan berkhasiat yang merupakan aspek utama kepada tumbesaran setiap kanak-kanak,” katanya ketika berucap pada Majlis Pelancaran Shaklee Care for Our Children fasa kedua, di sini semalam.

Turut hadir di majlis tersebut Timbalan Setiausaha Tetap Kementerian Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna Sabah, Janet K.L. Chee, Pengarah Urusan Yayasan Mykasih, Jeffrey Perera,  Presiden SAWO, Winnie Yee, Pengarah Eksekutif Pacos, Anne Lasimbang dan Naib Yang Dipertua Zon Malaysia Timur Sabah, Tomblow Ngadiran.

– Oleh DEWIANA TINGGOLONGON / Sayangsabah

Komen


Berita Berkaitan