Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Raih pendapatan lumayan jadi Elsa

LYDIA (kiri) yang meniru watak Ratu Elsa (kiri).
LYDIA (kiri) yang meniru watak Ratu Elsa (kiri).

Maidenhead, (Britain): Seorang jururawat di sini mampu meraih pendapatan lumayan dengan meniru watak Ratu Elsa yang popular dalam filem animasi Disney, Frozen.

Lydia Lewington yang juga model sambilan, sanggup meniru wajah ikon animasi Disney itu dan menjadikan ia punca pendapatannya.

Model berusia 23 tahun bersetuju meniru gaya Elsa selepas didatangi seorang jurugambar yang menyedari wajahnya seiras watak animasi itu.

Lydia mula meniru Elsa dengan membeli kostum berharga £20 (RM130), menyolek dan mendandan rambut seperti watak berkenaan.

“Ia benar-benar mengubah hidup saya. Saya seronok membuatkan kanak-kanak gembira dan melihat wajah ceria mereka,” katanya.

Jururawat itu mengenakan bayaran antara £50 (RM322) hingga £100 (RM645) bagi satu kemunculan dan perlu ditempah sehingga lima minggu lebih awal.

Bagaimanapun, dia tidak mengambil sebarang bayaran apabila membuat kemunculan di hospital bagi melawat kanak-kanak yang sakit.

“Orang ramai akan menjerit lagu ‘Let it Go’ apabila melihat saya menjadi Elsa. Teman lelaki saya pula menganggap ia sangat kelakar,” jelasnya. – Agensi/HMetro

Komen


Berita Berkaitan