Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

PPM Lahad Datu Tahan Tiga Lelaki, Rampas Ganja Bernilai RM3,000

gambar hiasan
gambar hiasan

TAWAU : Pasukan Polis Marin (PPM) Lahad Datu menahan tiga lelaki dan merampas daun kering dipercayai ganja seberat 0.61kg bernilai RM3,000 di kawasan perairan Felda Sahabat 16, petang semalam.

Komander PPM Wilayah Sabah, ACP Mohamad Madun berkata kesemua lelaki masing-masing berumur antara 17 hingga 57 tahun itu ditahan di atas sebuah jongkong, dipercayai dari negara jiran, kira-kira pukul 6 petang oleh sepasukan anggota PPM yang sedang membuat rondaan di kawasan berkenaan.

Katanya ketika ditahan, kesemua suspek tidak mempunyai sebarang dokumen pengenalan diri.

“Semasa anggota PPM hendak membuat pemeriksaan ke atas jongkong berkenaan, seorang di atas jongkong berkenaan dilihat mencampakkan satu bungkusan plastik ke laut. Selepas (bungkusan itu) diperiksa di hadapan ketiga-tiga suspek, didapati terdapat daun kering di dalam bungkusan tersebut disyaki dadah jenis ganja,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Menurut Mohamad, selain menahan ketiga-tiga suspek, PPM turut merampas jongkong berserta satu unit injin 40 kuasa kuda bernilai RM21,200 dan diserahkan kepada pihak Ibu Pejabat Polis Daerah Lahad Datu bagi membantu siasatan.

Mohamad meminta orang ramai, terutama yang tinggal di kawasan pesisir pantai agar terus menyalurkan maklumat kepada PPM berhubung sebarang aktiviti jenayah di kawasan masing-masing. — BERNAMA

Komen


Berita Berkaitan