Sayang Sabah Facebook

Likes
Sayang Sabah Twitter

12,521

Followers

Sayang Sabah - Portal Berita Negeri Kita

Pesawat MAS terbabas, anak kapal dan penumpang selamat

12:47am 09/04/2017 Pak Roshan 5323 views Berita Pilihan,Mutakhir,Nasional

SIBU: Sebuah pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) terbabas dari landasan ketika mendarat di Lapangan Terbang Sibu di sini, kira-kira jam 10.17 malam tadi.

Pesawat Boeing 737-800 MH2718 dari Kuala Lumpur itu dilaporkan terbabas disebabkan keadaan landasan yang licin susulan hujan lebat sejak lewat petang tadi.

Bagaimanapun, MAS mengesahkan kesemua enam anak kapal dan 61 penumpang dalam pesawat berkenaan selamat. Tiada sebarang kecederaan dilaporkan.

Difahamkan, siasatan lanjut sedang dijalankan bagi mengenal pasti punca sebenar kejadian.

Sementara itu, seorang penumpang dikenali sebagai Muhd Badrul Aman berkongsi pengalaman cemas dilalui dalam akaun Facebook miliknya.

Antara lain, beliau menyatakan rasa syukur kerana semua anak kapal dan penumpang terselamat tanpa mengalami sebarang kecederaan.

“Ya Allah…. terima kasih kerana menyelamatkan kami,” katanya.

Malah, beliau turut memuji kecekapan anak-anak kapal mengendalikan situasi cemas itu, termasuk memastikan kesemua penumpang keluar dengan selamat dan mendapat bantuan.

Dalam perkembangan berkaitan, sehingga jam 12 tengah malam tadi, landasan Lapangan Terbang Sibu ditutup bagi memberi laluan kerja-kerja mengalihkan pesawat berkenaan dari lokasi kejadian. – BH ONLINE

 

PESAWAT MAS dari Kuala Lumpur yang terbabas ketika mendarat di landasan Lapangan Terbang Sibu, malam tadi. Bagaimanapun, tiada kecederaan dilaporkan.- Foto ihsan pembaca

Apa Komen dan Pendapat Anda

Artikel Berkaitan