Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Penyamun ala ‘Suarez’

ala suarez

Kota Tinggi: Seorang inspektor dan detektif dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Johor Bahru Selatan (JBS) cedera digigit seorang suspek samun ketika mereka bergelut untuk menahan lelaki itu, di sini, semalam.

Sebelum itu, pegawai dan anggota polis berkenaan bersama mangsa samun berjaya mengesan penjenayah itu di kawasan Pandan, Johor Bahru melalui isyarat telefon bimbit iPhone milik mangsa yang dilarikan lelaki terbabit.

Pegawai dan detektif polis itu mengambil mangsa dan anak lelakinya di Hotel New York, Jalan Abdullah Tahir di Johor Bahru dan bergegas ke arah Kota Tinggi bagi mengesan suspek.

Menurut sumber, hampir dua jam memantau pergerakan lelaki itu, mereka mengesan kereta suspek di Jalan Niaga 10, di sini, sebelum kenderaan yang disyaki itu bergerak ke Jalan Tun Seri Lanang.

Dalam kejadian kira-kira jam 11 pagi itu, suspek memandu keretanya secara melawan arus laluan sehala dan apabila dia berhenti di sebuah kedai serbaneka, pegawai dan anggota polis menghampirinya.
Selepas memperkenalkan diri dan meminta dokumen pengenalan diri, lelaki terbabit tiba-tiba bertindak ganas menyebabkan berlaku pergelutan.

Suspek menggigit kedua-dua polis itu di tangan dan bahu serta cuba merampas pistol milik inspektor berkenaan, namun kecekapan pegawai terbabit dapat mengelak kejadian yang tidak diingini dan penjenayah bertubuh sasa itu berjaya diberkas. – myMetro

Komen


Berita Berkaitan