Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Peniaga diseru jaga kebersihan

Yeo (duduk, tengah) bergambar kenangan bersama kakitangan Sutera Harbour Resort dan Dewan Bandaraya Kota Kinabalu.

KOTA KINABALU: Peniaga bazar Ramadan diseru menjaga kebersihan sepanjang membuka gerai bulan ini.

Mayor Bandaraya Kota Kinabalu, Datuk Yeo Boon Hai berkata, penjagaan kebersihan tersebut bukan sahaja dari segi penyediaan makanan tetapi juga lokasi persekitaran kawasan berniaga.

“Tiap-tiap tahun kita mengingatkan peniaga untuk menjaga kebersihan makanan serta lokasi tapak sebelum dan selepas meniaga supaya kawasan itu sentiasa bersih.

“Kita juga ada membuat pemeriksaan dari masa ke semasa bagi memastikan para peniaga mengikut peraturan yang telah ditetapkan,” katanya.

Yeo juga berkata pada tahun ini sebanyak 22 tapak bazar Ramadhan telah disediakan kepada peniaga.

“Pada tahun ini, DBKK membuka empat tapak bazar Ramadhan baharu di Aeropod Tanjung Aru, Mini Uptown Sembulan, Habour City dan A Square menjadikan jumlah keseluruhan lokasi bazar kepada 22 tapak dengan hampir 1000 peniaga.

“Kita yakin, ia bukan sahaja dapat memberi manfaat sementara kepada penduduk di kawasan sekitar tetapi juga kepada pelancong-pelancong yang datang ke kawasan-kawasan berkenaan sepanjang bulan ini,” jelasnya.

Yeo ditemui media selepas Majlis Berbuka Puasa bersama Sutera Harbour Resort di sini pada Jumaat.

Sepanjang Ramadan ini Sutera Harbour Resort menyediakan Bufet Selera Kampung untuk tetamunya iaitu hampir 200 jenis juadah dihidangkan dan untuk tempahan, hubungi 088-318 888./PENERANGAN-

Kambing panggang menjadi tarikan utama Bufet Selera Kampung di Sutera Harbour Resort.

Komen


Berita Berkaitan