Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Pasangan Kembar Ini Dilahirkan Selang Tiga Minit Pada Tahun Yang Berbeza


Warning: preg_replace(): Unknown modifier 'F' in /var/www/sayangsabah.com-2/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.photon.php on line 331

twins2n-1-web

Di sebalik kegembiraan seorang ibu, Maribel Valencia melahirkan sepasang bayi kembar comel terdapat sedikit kesulitan apabila kedua-dua anaknya itu dilahirkan dalam tahun berbeza.
Beliau yang pada awalnya dijadualkan menjalani pembedahan Caeserean pada 6 Januari ini terpaksa dibatalkan selepas kandungannya memberi isyarat untuk keluar lebih awal ketika jam detik tahun baru hampir tiba.
Beliau dan suami yang berharap untuk bayi mereka lahir pada awal tahun baru nampaknya berubah apabila Maribel melahirkan anak pertama, Jaelyn lebih awal iaitu pada jam 11.59 malam 31 Disember 2015 manakala anak kedua, Luis mereka dilahirkan pada jam 12.02 pagi 1 Januari 2016 di dewan bersalin Pusat Perubatan Kaiser Permanente Zion.
Pihak hospital mengeluarkan kenyataan bahawa kedua-dua pasangan kembar ini lahir dengan ketinggian 47 sentimeter sementara Jaelyn mencatat berat 2.23 kilogram manakala Luis seberat 2.52 kilogram.
Pasangan Jaelyn dan Luis ini merupakan anak kedua dan ketiga mereka kerana mereka sudah mempunyai seorang lagi cahaya matam iaitu Isabella, yang berusia tiga tahun.
“Peristiwa ini begitu istimewa,” ujar jururawat Lynnette Coetzee. “Saya tidak pernah melihat kejadian sebegini sepanjang 34 tahun menjadi jururawat.” katanya.
– Siakapkeli.my

Komen


Berita Berkaitan