Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Parlimen: Kerajaan Tidak Pernah Abai Pembangunan Di Sabah, Sarawak – Azalina

azalina

KUALA LUMPUR : Kerajaan Persekutuan tidak pernah mengabaikan pembangunan di Sabah dan Sarawak, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Azalina Othman Said.

Katanya, dalam setiap agenda pembangunan negara, kerajaan akan memastikan pembangunan di setiap negeri adalah berdasarkan keperluan semasa.

“Sebagai contoh, pembinaan Lebuhraya Pan-Borneo yang merentasi Sabah dan Sarawak yang sedang giat dilaksanakan kini, menunjukkan bahawa pembangunan di dua negeri itu tidak pernah kerajaan abaikan,” katanya melalui jawapan bertulis yang diedarkan di Dewan Rakyat Isnin bagi menjawab pertanyaan Tan Kok Wai (DAP-Cheras).

Tan ingin mengetahui dasar kerajaan terhadap Perjanjian Malaysia memandangkan tuntutan bagi autonomi Sabah dan Sarawak semakin meningkat.

Dalam pada itu, Azalina berkata, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak juga mengatakan bahawa lebih banyak kuasa pentadbiran membabitkan jabatan dan agensi persekutuan bakal diberikan kepada kerajaan Sabah dan Sarawak dalam usaha merangsang pembangunan di kedua-dua negeri berkenaan.

— BERNAMA

Komen


Berita Berkaitan