Sayang Sabah Facebook

Likes
Sayang Sabah Twitter

12,411

Followers

Sayang Sabah - Portal Berita Negeri Kita

Parlimen: Kerajaan Tidak Pernah Abai Pembangunan Di Sabah, Sarawak – Azalina

5:32pm 30/11/2015 Pak Roshan 5 views Mutakhir,Nasional

azalina

KUALA LUMPUR : Kerajaan Persekutuan tidak pernah mengabaikan pembangunan di Sabah dan Sarawak, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Azalina Othman Said.

Katanya, dalam setiap agenda pembangunan negara, kerajaan akan memastikan pembangunan di setiap negeri adalah berdasarkan keperluan semasa.

“Sebagai contoh, pembinaan Lebuhraya Pan-Borneo yang merentasi Sabah dan Sarawak yang sedang giat dilaksanakan kini, menunjukkan bahawa pembangunan di dua negeri itu tidak pernah kerajaan abaikan,” katanya melalui jawapan bertulis yang diedarkan di Dewan Rakyat Isnin bagi menjawab pertanyaan Tan Kok Wai (DAP-Cheras).

Tan ingin mengetahui dasar kerajaan terhadap Perjanjian Malaysia memandangkan tuntutan bagi autonomi Sabah dan Sarawak semakin meningkat.

Dalam pada itu, Azalina berkata, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak juga mengatakan bahawa lebih banyak kuasa pentadbiran membabitkan jabatan dan agensi persekutuan bakal diberikan kepada kerajaan Sabah dan Sarawak dalam usaha merangsang pembangunan di kedua-dua negeri berkenaan.

— BERNAMA

Apa Komen dan Pendapat Anda

Artikel Berkaitan