Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Nekad kasi lemas

RAKAMAN video diambil isteri Vaidya menunjukkannya melemaskan ibunya.
RAKAMAN video diambil isteri Vaidya menunjukkannya melemaskan ibunya.

New Delhi: Seorang lelaki ditangkap selepas cuba mencekik mati ibunya yang sudah tua dengan disaksikan anak perempuannya yang masih kecil.

Malah, kejadian itu dirakam isterinya dengan video diambil jelas menunjukkan Surendra Vaidya mengikat kain pada wajah ibunya, Mayawati, 80, untuk melemaskannya.

Mayawati dapat dilihat bergelut dengan kaki serta tangannya terkapai-kapai dalam usaha melepaskan diri, tetapi langsung tidak diendahkan anaknya itu.

Malah Vaidya juga tidak menunjukkan sebarang emosi sepanjang melakukan perbuatan kejam itu.

Suara isterinya juga boleh didengar berkata: ‘Perempuan ini begitu degil’ apabila warga emas itu berusaha melawan dan bercakap.

Menantu Mayawati itu kemudian memegang tangan mangsa untuk menghalangnya bangun.

Anak perempuan pasangan berkenaan yang menyaksikan perbuatan ibu bapanya pula diarahkan supaya mengambil pisau untuk menikam neneknya.

Bagaimanapun, Mayawati berjaya diselamatkan apabila seorang pekerja badan bukan kerajaan tiba di rumah keluarga itu di Andheri, Mumbai, selepas dihubungi jiran.

Vaidya ditahan selepas didakwa mendera ibunya sejak beberapa tahun lalu, manakala Mayawati dibawa ke hospital dan kini semakin pulih.

Menantu dan cucunya sudah menghilangkan diri dan diburu pihak berkuasa. – Agensi/HMetro

Komen


Berita Berkaitan