Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Mayat lelaki lemas di Perairan Dogoton ditemui

Bot pasukan keselamatan yang terbabit dalam operasi berkenaan.
Bot pasukan keselamatan yang terbabit dalam operasi berkenaan.

KUDAT: Mayat seorang lelaki yang lemas selepas bot mangsa dipercayai karam akibat cuaca buruk di sekitar perairan Dogoton, Pulau Banggi ditemui lewat petang kelmarin.

Mangsa Abrasin Bin Marsuli, 79, ditemui terdampar di kawasan Pantai Iskandar Utara iaitu pada hari kedua Operasi Mencari dan Menyelamat (SAR) sejak dilaporkan hilang pada 24 September lalu selepas keluar memancing seorang diri di perairan Dogoton.

Pengarah Maritim Wilayah Sabah dan Labuan, Laksamana Pertama Maritim Mohd Zubil Bin Mat Som berkata, Pusat Operasi Maritim Daerah Kudat telah menerima maklumat kejadian berkenaan dari Balai Polis Karakit pada 25 September dan seterusnya telah mengarahkan aset dari Pejabat Maritim Kudat ke lokasi kejadian.

“Operasi SAR ini melibatkan sebuah helikopter dan dua buah bot laju dari APMM Kudat, dua buah bot dari PPM Kudat, sebuah kapal dari TLDM dan turut melibatkan beberapa buah bot dari penduduk kampung,”katanya.

Beliau turut menyatakan bahawa, agensi ini sentisa bersedia pada setiap masa dalam memberikan bantuan yang sewajarnya kepada masyarakat dan turut menyeru agar masyarakat sentiasa melaporkan kepada pihak APMM sekiranya berlaku sebarang masalah di laut.-Oleh Leolerry Lajius/Sayang Sabah

Orang ramai mengusung mayat mangsa.
Orang ramai mengusung mayat mangsa.

 

Komen


Berita Berkaitan