Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Mayat ditemui di Lok Urai, Pulau Gaya

Keadaan mayat yang  dijumpai di pulau gaya
Keadaan mayat yang dijumpai di Pulau Gaya

KOTA KINABALU – Satu mayat lelaki berumur dalam lingkungan 40an dijumpai di Bukit Tangki, Kampung Lok Urai, Pulau Gaya di sini kira-kira jam 2.50 petang semalam.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner M.Chandra berkata, mayat tersebut yang belum dikenalpasti identiti ditemui oleh seorang lelaki yang sedang mencari kayu di sekitar lokasi kejadian.

“Pengadu telah terhidu bau busuk sebelum menemui satu mayat lelaki yang dalam keadaan seperti terduduk dan lehernya terikat dengan tali,” katanya di sini hari ini.

Pengadu seorang rakyat tempatan berumur 28 tahun kemudian membuat laporan di Balai Polis Pulau Gaya pada jam 4.14 petang.

“Mayat tersebut dipercayai telah meninggal dunia sejak kira-kira tiga minggu lepas berikutan keadaan mayat yang sudah berulat dan reput,” katanya lagi.

Tiada kesan kecederaan lain atau luka pada bahagian badan mayat dan kes diklafikasikan sebagai mati mengejut.

“Tiada unsur-unsur jenayah terkesan dan mangsa disyaki membunuh diri,” katanya lagi.

Menurutnya, sehingga kini tiada ahli keluarga yang menuntut mayat itu dan polis meminta kerjasama orang ramai yang kehilangan ahli keluarga agar membuat laporan polis bagi membantu menjalani proses pengecaman mayat mangsa

Mayat telah dibawa ke Hospital Queen 1 untuk bedah siasat.- Dewiana Tinggolongon/ SayangSabah.

Komen


Berita Berkaitan