Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Mayat Dipercayai Warganegara Malaysia Ditemui Dalam Longkang Di Medan

parit

JAKARTA – Polis Indonesia menemui mayat seorang lelaki dipercayai rakyat Malaysia dalam sebuah longkang di Desa Liberia, Teluk Mengkudu di daerah Serdang, kitra-kira 50km dari Medan, semalam.

Menurut laporan portal berita, medansatu.com, polis mengesyaki mayat itu adalah rakyat Malaysia berdasarkan cebisan tiket pesawat yang ditemui dalam poket seluarnya.

Tiket pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) itu berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ke Kualanamu, Medan, bertarikh 14 Nov lepas.

Jurucakap polis Seksyen Teluk Mengkudu dipetik sebagai berkata, selain cebisan tiket itu polis tidak menemui sebarang dokumen pengenalan diri dan pemeriksaan dengan pihak MAS mengesahkan berdasarkan tiket itu, penumpang warga emas berasal dar Selangor.

Polis kemudiannya menghubungi Pejabat Imigresen Indonesia di Lapangan Terbang Kualanamu yang mengesahkan lelaki itu memasuki Medan pada pukul 7 malam, Isnin lepas.

Polis berkata, terdapat kecederaan kesan seretan pada bahagian muka dan badan mayat itu yang kini ditempatkan di Hospital Bhayangkara Polis Sumatera Utara di Medan untuk siasatan lanjut.

Sementara itu, Duta Besar Malaysia di Indonesia, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim ketika dihubungi berkata, pihak Konsulat Jenaral Malaysia di Medan telah diminta untuk membantu dan bekerjasama bagi mengenal pasti mangsa.

“Kita masih belum dapat mengesahkan warganegara mangsa. Jika benar rakyat Malaysia kita akan mengambil tindakan selanjutnya,” katanya. – BERNAMA

Komen


Berita Berkaitan