Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Marsha kian tertekan untuk bergelar ibu

Marsha-Milan

KUALA LUMPUR: Penyanyi, Marsha Milan Londoh, 30, menganggap pertanyaan ramai berhubung soal kehamilan sebagai doa supaya dikurniakan zuriat cepat namun kadang kala membuatkannya tertekan disebabkan tidak sabar bergelar ibu.

Katanya, dia sentiasa bersangka baik dan melihat keprihatinan insan sekeliling yang sering bertanya sama ada sudah tiba perkhabaran gembira itu dari sudut positif.

“Sejujurnya saya agak tertekan kerana memang teringin menimang anak hingga tanda kecil pun membuatkan saya cepat teruja, sedangkan ia sekadar memberi harapan palsu.

“Bukan disebabkan orang bertanya tetapi mungkin saya sendiri terlalu mengharap. Apa pun saya cuba hindari tekanan kerana kami pun baharu enam bulan bergelar suami isteri.

“Banyak waktu lagi untuk menunggu berita baik itu. Pasti ada rezeki nanti dan kami perlu banyakkan doa serta bersabar,” kata penyanyi kelahiran negeri Di Bawah Bayu itu.

Marsha dan suami, Mohamed Shaiful Nizam Mohamed Ismail, 29, berkenalan sejak 10 tahun lalu dan mula serius dalam tempoh dua tahun sebelum diijabkabulkan pada 31 Disember lalu di kediaman keluarga Shaiful di Pulau Pinang.

Menyentuh mengenai Ramadan, Marsha memaklumkan tidak kekok berpuasa kerana sudah mula belajar dan mengamalkannya dengan tunjuk ajar beberapa teman rapat yang beragama Islam sebelum ini.

marsha
MARSHA dan Mohamed Shaiful selamat diijabkabulkan pada 31 Disember lalu. – Foto Instagram

Cuma katanya, perasaan menjalani ibadah puasa dan menunaikan solat terawih bersama suami buat kali pertama sukar diungkapkan dengan kata-kata malah bersyukur di kelilingi insan tersayang yang sering memberikan semangat.

“Sukar untuk saya ungkapkan keterujaan berpuasa dan bersolat terawih sebagai umat Islam. Ia meninggalkan kesan mendalam hingga membuatkan hati digamit rasa terharu berpeluang menjalani ibadah ini buat pertama kali.

“Saya sebenarnya sudah banyak kali berpuasa ketika berada di Akademi Fantasia dulu. Cuma bezanya kali ini ibadah itu disertakan dengan pahala.

Saya dan suami juga sebenarnya sedang cuba mengamalkan pola pemakanan sihat sepanjang Ramadan.

“Kami berdua menjaga berat badan kerana semakin berisi selepas kahwin membuatkan kami menyelitkan diet sihat sepanjang puasa bagi memastikan tubuh mendapat gizi yang mencukupi,” katanya. – BH Online

Komen


Berita Berkaitan