Sayang Sabah Facebook

Likes
Sayang Sabah Twitter

12,521

Followers

Sayang Sabah - Portal Berita Negeri Kita

Lihat apa parti baharu itu tawarkan – Salleh

9:16am 15/07/2016 Pak Roshan 414 views Mutakhir,Politik
Datuk Seri Dr Salleh Tun Said Keruak

Datuk Seri Dr Salleh Tun Said Keruak

KUALA LUMPUR: “Kita lihat sahaja apa yang parti baharu yang akan dibentuk dan pakatan baharu ini menawarkan kepada Malaysia,” kata Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak.

Dalam blog terbaharu beliau bertajuk “Mahathir’s last throw of the dice,”, Salleh berkata banyak parti dan pakatan baharu telah ditubuhkan dalam tempoh 65 tahun yang lalu sejak 1951.

“Ada sesetengah dapat bertahan sehingga sekarang sementara kebanyakannya telah berkubur. Kadang-kadang pengundi lebih suka kepada parti yang telah dicuba dan diuji daripada parti yang tidak diketahui dan belum diterokai,” katanya.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mengumumkan bahawa beliau akan menubuhkan parti baharu yang akan menjadi komponen pakatan pembangkang bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14.

Pakatan pembangkang yang baharu itu turut disertai DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Parti Amanah Negara sebagai parti komponen.

Menurut Salleh, sebuah parti atau gabungan adalah semata-mata sebagai landasan atau jalan menuju ke akhir.

“Apa yang lebih penting ialah apa yang mereka harap untuk mencapai dan bagaimana mereka berharap untuk mencapainya.

“Senarai parti dan gabungan yang dibentuk dan kemudian berkubur begitu banyak sekali. Ia bukan setakat menubuhkan parti dan gabungan untuk memenangi pilihan raya,” katanya. – BERNAMA

Apa Komen dan Pendapat Anda

Artikel Berkaitan