Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Lihat apa parti baharu itu tawarkan – Salleh

Datuk Seri Dr Salleh Tun Said Keruak
Datuk Seri Dr Salleh Tun Said Keruak

KUALA LUMPUR: “Kita lihat sahaja apa yang parti baharu yang akan dibentuk dan pakatan baharu ini menawarkan kepada Malaysia,” kata Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak.

Dalam blog terbaharu beliau bertajuk “Mahathir’s last throw of the dice,”, Salleh berkata banyak parti dan pakatan baharu telah ditubuhkan dalam tempoh 65 tahun yang lalu sejak 1951.

“Ada sesetengah dapat bertahan sehingga sekarang sementara kebanyakannya telah berkubur. Kadang-kadang pengundi lebih suka kepada parti yang telah dicuba dan diuji daripada parti yang tidak diketahui dan belum diterokai,” katanya.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mengumumkan bahawa beliau akan menubuhkan parti baharu yang akan menjadi komponen pakatan pembangkang bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14.

Pakatan pembangkang yang baharu itu turut disertai DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Parti Amanah Negara sebagai parti komponen.

Menurut Salleh, sebuah parti atau gabungan adalah semata-mata sebagai landasan atau jalan menuju ke akhir.

“Apa yang lebih penting ialah apa yang mereka harap untuk mencapai dan bagaimana mereka berharap untuk mencapainya.

“Senarai parti dan gabungan yang dibentuk dan kemudian berkubur begitu banyak sekali. Ia bukan setakat menubuhkan parti dan gabungan untuk memenangi pilihan raya,” katanya. – BERNAMA

Komen


Berita Berkaitan