Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Lelaki Ditahan Berhubung Kes Wanita Tanpa Pakaian Ditemui Dalam Parit

Pasukan perubatan membantu mengangkat mangsa untuk dibawa ke hospital untuk diberikan rawatan. Manakala, gambar kecil menunjukkan keadaan mangsa ketika ditemui di dalam longkang.
Pasukan perubatan membantu mengangkat mangsa untuk dibawa ke hospital untuk diberikan rawatan. Manakala, gambar kecil menunjukkan keadaan mangsa ketika ditemui di dalam longkang semalam.

KOTA KINABALU : Polis menahan seorang suspek lelaki berumur lingkungan 20-an berhubung kes wanita tanpa pakaian yang ditemui di dalam parit berhampiran Restoran Dowish, Jalan Bundusan Penampang, semalam.

Ketua Polis Daerah Penampang Rosley Honden berkata suspek ditahan kira-kira 10.36 pagi ini berdekatan perhentian bas di Jalan Bundusan, Penampang.

“Suspek warga tempatan ditahan pagi tadi untuk membantu siasatan, dia dipercayai mempunyai hubungan dengan mangsa,” katanya ketika ditemui pemberita selepas pelancaran Kempen Ops Selamat Tujuh sempena Aidilfitri di sini.

Katanya, ujian saringan air kencing mendapati suspek negatif daripada sebarang penyalahgunaan dadah.

Sementara itu, katanya, ketika ini, mangsa masih belum dapat memberi keterangan secara terperinci berikutan trauma terhadap kejadian yang menimpa dirinya.

“Kita perlu tunggu keterangan daripada mangsa,” katanya lagi.

Rosley berkata, Hospital Queen Elizabeth mengesahkan mangsa mempunyai kesan  lebam di kepala dan mata selain adanya kesan serangan seksual terhadap dirinya.

“Sebab itu kita klasifikasikan kes ini sebagai rogol mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan atau Seksyen 326 Kanun Keseksaan (menyebabkan cedera parah).

Suspek yang boleh dikaitkan pada siasatan awal ini hanya seorang,” katanya.

Beliau berkata, mangsa seorang warga tempatan yang bekerja sebagai pembantu kedai di kawasan Jalan Bundusan dipercayai dicampak ke dalam parit itu pada pukul 9 pagi, Khamis sebelum ditemui orang ramai pada tengah harinya.
–BERNAMA

 

Komen


Berita Berkaitan