Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Lelaki Didakwa Membunuh Bapa Berusia 75 Tahun

rmh

Seorang lelaki warga Singapura berusia 41 tahun didakwa di mahkamah pada hari Ahad, 15 Nov kerana membunuh bapanya yang berusia 75 tahun.

Tan Kok Meng dituduh membunuh bapanya Tan Ah Hin, pada hari Jumaat, 13 Nov kira-kira 05:22 di flat Bedok mereka. Jika sabit kesalahan, dia berdepan hukuman mati, lapor The Straits Times.

Muhd Zin, jiran yang tinggal di tingkat yang sama dengan mangsa, memberitahu bahawa dia dikejut dari tidurnya pada pukul 5 petang oleh isterinya, yang mengatakan bahawa jiran sebelah rumah mereka telah pengsan dan memerlukan bantuan.

Isteri lelaki itu telah pergi ke flat mereka untuk meminta pertolongan. Muhd Zin berkata beliau memanggil ambulans dan polis sebelum pergi ke rumah jirannya. Dia melihat seorang warga tua berbaring di atas lantai ruang tamu dalam keadaan berlumuran darah.

“Saya terkejut apabila saya melihat darah,” kata Muhd Zin yang berumur 55 tahun juga merupakan seorang penyelia. Kepala jirannya berdarah dan anak pasangan warga tua yang sedang duduk di dalam kebingungan di atas sofa. Muhd Zin berasa takut dan terus pulang ke rumahnya sambil menunggu polis tiba.

Pasukan Pertahanan Awam Singapura berkata mereka menerima panggilan pada 05:12. Mangsa, seorang lelaki berusia 75 tahun, telah dibawa ke Hospital Besar Changi untuk kecederaan kepala.

Beliau disahkan meninggal dunia di hospital pada 06:37, kata jurucakap polis. Siasatan sedang dijalankan. Anak Muhd Zin, Muhd Suhaimi, seorang pelajar berusia 18 tahun, memberitahu bahawa dia mempunyai bunyi awal mendengar pergaduhan di rumah jirannya itu.

Muhd Suhaimi berkata: “Saya sedang bermain permainan video pada kira-kira 5:00 apabila saya mendengar jeritan antara orang tua dan anaknya. Jeritan itu sangat kuat” Mereka menjerit dalam bahasa Mandarin dan saya tidak faham apa yang mereka katakan”. -MYNEWSHUB.CC

Komen


Berita Berkaitan