Sayang Sabah Facebook

Likes
Sayang Sabah Twitter

12,431

Followers

Sayang Sabah - Portal Berita Negeri Kita

Kerana Dompet, Pelajar Putus Dua Jari

8:03pm 20/04/2017 Pak Roshan 9359 views Kota Kinabalu,Mutakhir,Tempatan

KOTA KINABALU – Gara-gara mahu mengambil beg dompet yang terjatuh ke dalam longkang, seorang pelajar tingkatan tiga menderita seumur hidup apabila kehilangan dua jarinya.

Insiden ngeri itu berlaku selepas mangsa dihempap besi penutup longkang di Taman Nelly, berhampiran Sekolah Menengah Kebangsaan Kolombong, di sini, petang semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.30 petang itu, mangsa yang berusia 15 tahun meminta bantuan rakannya untuk membuka penutup longkang lalu dia mengambil dompetnya.

Namun, besi penutup longkang itu terjatuh lalu menghempap jari kelingking dan telunjuk terputus.

Media tempatan melaporkan, pemangku Penyelia Balai Bomba dan Penyelamat, Mohd. Zulfadli Usman berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pukul 2.56 petang daripada orang awam.

Laporan awal yang diterima menyatakan terdapat insiden tangan seorang remaja lelaki tersepit di besi penutup longkang.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian, mangsa sudah dihantar oleh orang awam ke Hospital Queen Elizabeth 2 dan anggota bomba kemudian mengutip jari berkenaan dan menyerahkan kepada kakitangan ambulans.

“Siasatan awal mendapati mangsa dikatakan mengambil dompet miliknya yang terjatuh sebelum penutup besi longkang itu menghempap jarinya,” kata Mohd. Zulfadli.

Difahamkan, jari tersebut tidak dapat disambungkan semula. – mynewshub

Apa Komen dan Pendapat Anda