Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Isteri Zakiah Bersyukur Atas Pembebasan Suaminya

isteri zakiah

KOTA KINABALU – Sharifah Erna Berson, isteri anggota pasukan Polis Marin Lans Koperal Zakiah Aleip, yang dibebaskan penculik hari ini, bersyukur dengan berita pembebasan itu.

Ketika dihubungi Bernama di rumahnya di Tamparuli, Sharifah Erna, 23, berkata dia dimaklumkan tentang pembebasan suaminya itu oleh polis menerusi telefon.

“Saya hanya dimaklumkan berkenaan pembebasan suami saya dan tidak mengetahui di mana dia berada ketika ini,” katanya yang menzahirkan rasa syukur sambil menitiskan air mata dan tidak sabar-sabar menunggu kepulangan suaminya.

Menurutnya, pembebasan suaminya itu pasti menggembirakan anak lelaki mereka, Mohd Hisham Izzudin, yang genap usia setahun pada 5 Mac.

Pada 12 Julai tahun lepas, Zakia, 26, diculik sekumpulan lapan lelaki bersenjata dalam kejadian di sebuah resort di Pulau Mabul, Semporna.

Zakia menjadi mangsa culik keempat selepas insiden penculikan di Singamata Adventures Reef and Resort di Semporna, Pulau Baik, Lahad Datu dan di Kampung Sapang, barat Pulau Timbun Mata, Kunak. – BERNAMA

Komen


Berita Berkaitan