Sayang Sabah Facebook

Likes
Sayang Sabah Twitter

12,505

Followers

Sayang Sabah - Portal Berita Negeri Kita

Hentak kepala anak dengan tong gas

10:17am 06/05/2016 Pak Roshan 837 views Global
JAMALUDDIN (duduk) ketika disoal siasat di balai polis Tamalanrea.

JAMALUDDIN (duduk) ketika disoal siasat di balai polis Tamalanrea.

Makassar: Seorang lelaki mendakwa dirasuk syaitan selepas dia membunuh anaknya yang berusia lima tahun dengan menghentak kepala mangsa menggunakan tong gas.

Lelaki berkenaan, Jamaluddin, 32, ditangkap polis selepas dia mengamuk di kediamannya di kampung Bulu Bulu di Tamalanrea, Makassar pada pagi semalam.

Jamaluddin dilaporkan mengamuk di rumahnya sebelum memukul anak lelakinya menggunakan kayu sebelum menghentak kepala mangsa dengan tong gas seberat tiga kilogram.

Jiran Jamaluddin yang menyedari kejadian itu segera bertindak menangkap dan mengikat lelaki berkenaan tetapi mendapati mangsa sudah meninggal dunia.

Penduduk kemudian menyerah Jamaluddin kepada polis sementara mayat kanak-kanak itu yang cedera parah di kepala dibawa ke hospital untuk bedah siasat.

Polis berkata, ketika disoal-siasat, Jamaluddin memberitahu dia dirasuk syaitan sehingga tidak menyedari membunuh anaknya sendiri.

Jurucakap polis Tamalanrea, Saharuddin berkata, pihaknya percaya Jamaluddin mengalami masalah mental kerana dia pernah dirawat di hospital sakit jiwa.

“Kami akan membawa suspek ke hospital sakit jiwa untuk menjalani pemeriksaan sebelum mendakwa dia ke mahkamah,” katanya. – Agensi/HMetro

Apa Komen dan Pendapat Anda

Artikel Berkaitan