Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Enam suspek kes rogol masih diburu

suspekrogol

Bachok: Enam suspek berhubung kes dua remaja perempuan dirogol bergilir-gilir oleh 21 individu dalam kejadian di Ketereh 20 Mei lalu masih menjadi buruan polis Kelantan.

Ketua Polis Datuk Mazlan Lazim berkata, pihaknya kini giat mengesan enam lelaki yang berusia berusia 18 hingga 25 tahun, sekali gus menyelesaikan kes itu dengan segera Katanya, enam lelaki yang berasal dari kampung berkenaan dipercayai sudah melarikan diri, namun pihaknya sentiasa membuat pemantauan bagi menjejaki mereka.
“Kita sudah menahan 15 individu termasuk tiga beranak yang dipercayai terbabit dalam kejadian rogol itu. Lima daripadanya sudah pun didakwa di mahkamah.

“Namun, kita masih memburu saki baki kumpulan ini iaitu enam individu berkenaan untuk menyelesaikan kes rogol ini,” katanya pada sidang media di Majlis Berbuka Puasa dan penyerahan cek kepada Tabung Kemanusiaan Palestin-Media Prima Berhad.
Cek berjumlah RM1,000 itu disampaikan oleh Ahli Perniagaan Datuk Azham Damiri di Kampung Budi, di sini, semalam kepada wakil Media Prima, Sulaiman Jaafar.
Beliau berkata, kes berkenaan tidak akan ditutup selagi enam suspek tidak diberkas.

Akhbar sebelum ini melaporkan, dua remaja masing-masing pelajar tingkatan dua dan tiga mendakwa dirogol sekumpulan lelaki di sebuah rumah kosong di Kampung Hutan Pasir.
Rakan lelaki salah seorang mangsa dikatakan dipaksa untuk menyaksikan kejadian itu. Susulan kejadian, 15 individu ditahan termasuk tiga beranak berusia 14 hingga 38 tahun.

Mazlan meminta kerjasama orang ramai yang mempunyai maklumat untuk tampil bagi membantu siasatan.

Komen


Berita Berkaitan