Sayang Sabah Facebook

Likes
Sayang Sabah Twitter

12,510

Followers

Sayang Sabah - Portal Berita Negeri Kita

Dirogol dan Dibunuh

12:23pm 15/07/2016 Pak Roshan 8425 views Jenayah,Mutakhir
Gambar Hiasan

Gambar Hiasan

LAHAD DATU: Seorang wanita warga Indonesia maut selepas dia dipercayai telah dirogol berhampiran rumahnya di Ladang Sungai Silabukan, kira-kira 30km dari bandar Lahad Datu , pada hari Rabu.

Amy Arif, 35, disahkan meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke hospital untuk rawatan.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Polis Hamzah Ahmad ketika dihubungi semalam berkata, polis dimaklumkan oleh seorang doktor yang bertugas di Hospital Lahad Datu kira-kira jam 8 malam Rabu.
“Siasatan awal mendapati kira-kira 6.30 petang pada Rabu, seorang pengawal keselamatan di ladang itu melihat seorang budak lelaki berdiri di hadapan pondok pengawal keselamatan dan dilihat seperti menunggu seseorang.

“Pengawal keselamatan yang dalam perjalanan untuk solat juga menyaksikan mangsa di kawasan rumahnya.

“Tidak lama selepas pengawal keselamatan telah selesai solatnya, dia mendengar bunyi wanita menangis dan terus bergegas ke kawasan rumah.

“Bagaimanapun, dia tidak dapat mencari mangsa,” katanya.

Pengawal keselamatan kemudian pergi ke rumah bapa mangsa tetapi dia juga tidak tahu di mana anak perempuan beliau, dan mereka pergi untuk mencari beliau.

Mangsa kemudian ditemui kira-kira 20 meter dari belakang rumah rumahnya.

Beliau ditemui separuh telanjang (tanpa seluar), dan mukanya telah berlumuran darah.

“Siasatan lanjut mendapati mangsa telah dirogol sebelum mukanya telah dipukul dengan batu,” katanya, sambil menambah bahawa pihak polis telah mengenal pasti suspek.

Hamzah berkata polis telah melancarkan gerakan memburu suspek dan siasatan sedang dijalankan di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Apa Komen dan Pendapat Anda

Artikel Berkaitan