Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Buat Keputusan Terbaik Demi Masa Depan Sarawak – Adenan

Adenan-Satem-1

KUCHING – Menjelang hari pengundian esok, Ketua Menteri, Tan Sri Adenan Satem membuat rayuan yang penuh perasaan kepada rakyat Sarawak dengan menyeru mereka membuat ‘keputusan terbaik’ demi masa depan rakyat dan negeri itu.

Dalam surat luahan hatinya, diterbitkan dalam pelbagai bahasa di akhbar tempatan hari ini, Adenan meminta pengundi menyokong Barisan Nasional (BN) dan memberi peluang kepada Pasukan Adenan (TeamAdenan) membentuk ‘Sarawak yang lebih sejahtera untuk semua’.

Berikut catatan surat Adenan:

—————————-

Beri Peluang kepada TeamAdenan

#the AdenanWay

Barisan Nasional

Seruan kepada semua pengundi di Sarawak.

Rakyat Sarawak yang dikasihi

Menjelang hari mengundi esok, saya menyeru kepada anda agar membuat keputusan yang terbaik demi diri anda sendiri, demi keluarga anda, demi komuniti anda dan demi negeri Sarawak yang kita cintai.

Undi anda esok akan menentukan sejauh mana kita dapat mempertahankan perpaduan yang dinikmati kini serta terus memperkukuhkannya demi generasi akan datang.

Undi anda akan membantu mengekalkan keharmonian yang kita hargai di dalam masyarakat berbilang kaum dan agama, yang hidup bersama dalam suasana aman, serta berganding bahu bekerjasama demi masa depan Sarawak yang lebih cerah.

Undi andalah yang akan membantu Sarawak mencapai lebih banyak kuasa autonomi bagi merealisasikan aspirasi bersama, untuk menjadi rakan kongsi yang lebih bermakna dalam Persekutuan Malaysia, seperti yang diimpikan oleh pemimpin-pemimpin negara kini pada tahun 1963.

Esok, undi anda akan memastikan kemakmuran di Sarawak terus disemarakkan agar semua rakyat Bumi Kenyalang dapat menikmati faedah daripada ekonomi Negeri yang stabli dan yang dirancang dengan lebih tersusun.

Mempertahankan perpaduan, memelihara keharmonian, mencapai lebih banyak kuasa autonomi dan memastikan kemakmuran Sarawak adalah tanggungjawab kerajaan Barisan Nasional, yang terus dilaksanakan dan ditegakkan sehingga ke hari ini.

Harus diingat, kita perlu terus berjuang demi perpaduan, keharmonian, serta autonomi dan kemakmuran Sarawak.

Jika tidak, segala yang telah kita pertahankan selama ini akan hilang begitu sahaja.

Hakikatnya, Sarawak adalah sebuah negeri yang bertuah kerana perjuangan kita mendapat sokongan kepimpinan tertinggi Barisan Nasional yang telah memberikan komitmen sepenuhnya dalam merealisasikan aspirasi kita.

Kami dalam TeamAdenan sentiasa komited meneruskan perjuangan demi kesejahteraan Sarawak. Berilah kami peluang berjuang untuk anda, demi membina Sarawak yang lebih sejahtera untuk kita semua.

Saya menyeru kepada anda hari ini untuk memberi peluang kepada TeamAdenan.

Undilah demi Sarawak yang sejahtera.

Undilah Barisan Nasional.

……………..

Adenan Satem

Ketua Menteri Sarawak/Pengerusi Barisan Nasional Sarawak.

– BERNAMA

Komen


Berita Berkaitan