Sayang Sabah Facebook

Likes
Sayang Sabah Twitter

12,499

Followers

Sayang Sabah - Portal Berita Negeri Kita

Berita Kematian Jins Shamsudin Adalah Palsu – Zed Zaidi

2:12pm 17/12/2015 Pak Roshan 129 views Isu Semasa,Mutakhir

KUALA LUMPUR – Berita kematian seniman yang juga bekas senator, Tan Sri Dr Jins Shamsudin adalah palsu, demikian menurut Presiden Persatuan Seniman Malaysia Zed Zaidi hari ini.

“Saya dimaklumkan oleh keluarga beliau, Jins Shamsudin berada di Temerloh ketika ini. Beliau sudah lama menghidap Alzheimer dan dalam jagaan rapi keluarganya,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Beliau kecewa dengan penyebaran berita palsu berkenaan dan berharap pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia sebagai pihak bertanggungjawab mengambil tindakan terhadap laman blog yang mengeluarkan berita palsu sedemikian.

“Janganlah menjadi pemberita yang tak bertauliah dan terlalu mengejar rating dengan berlumba untuk mengeluarkan berita terpantas tanpa pengesahan daripada pihak yang berkaitan.. jagalah sensitiviti ahli keluarga mereka,” katanya.

Tambahnya orang ramai boleh mendapatkan maklumat sahih mengenai perkembangan selebriti melalui laman facebook Persatuan Seniman Malaysia di www.facebook/PersatuanSenimanMalaysia atau twitter di www.twitter/senimanmalaysia. – BERNAMA

Apa Komen dan Pendapat Anda

Artikel Berkaitan