Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Beri kerjasama tangani denggi

 

Pamela sedang menyampaikan ucapan beliau sempena Majlis Bersama Komuniti Comuniti (COMBI) Luyang dan Penyampaian Sijil Kursus COMBI - foto Alex Mairin / SayangSabah
Pamela sedang menyampaikan ucapan beliau sempena Majlis Bersama Komuniti Comuniti (COMBI) Luyang dan Penyampaian Sijil Kursus COMBI – foto Alex Mairin / SayangSabah

KOTA KINABALU- Orang ramai digesa agar memberi kerjasama dalam menangani masalah demam denggi dengan menjaga kebersihan dalam dan luar rumah untuk mengelakkan pembiakan nyamuk Aedes.

Ketua Wanita MCA Bahagian Kota Kinabalu, Dr. Pamela Yong berkata, kes yang berlaku di kawasan Penampang dan Kota Kinabalu telah meningkat tiga kali ganda berbanding dengan tahun lalu dalam tempoh masa yang sama.

“Sebanyak 900 kes telah dilaporkan setekat ini menunjukkan berlaku peningkatan yang begitu ketara berbanding tahun lalu,” katanya dalam ucapan beliau ketika Majlis Bersama Komuniti Comuniti (COMBI) Luyang dan Penyampaian Sijil Kursus COMBI, di Venetian Club, di sini semalam.

Menurutnya dalam menggalakkan penyertaan masyarakat dalam menangani masalah ini masyarakat perlu berganding bahu untuk menangani masalah ini .- Oleh Dewiana Tinggolongon / SayangSabah.

Komen


Berita Berkaitan