Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau
Lahad Datu
Keningau
Putatan
Semporna
Kudat
Papar
Ranau
Beaufort
Kota Belud

Sayang Sabah - Berita Negeri Kita

Belasah isteri lari ikut lelaki lain

Foto video wanita berpakaian sati dibelasah suami dengan tali pinggang yang tular. Foto HIndustan Times.

 

New Delhi: Video menunjukkan seorang wanita diikat pada pokok dan dibelasah menggunakan tali pinggang di khalayak ramai oleh suami sendiri tular di internet kerana dipercayai cuba melarikan diri bersama lelaki lain.

Video 73 saat itu dirakam menggunakan telefon bimbit menunjukkan hukuman terhadap mangsa yang diarahkan majlis kampung atau panchayat membawa kepada penahanan suami terbabit dan anak lelaki mereka selepas ia tular di media sosial, lapor Hindustan Times.

Orang ramai yang menyaksikan kejadian itu turut mengejek wanita berkenaan. Malah mangsa dilaporkan dicabul selepas kejadian sebagai ‘hukuman’ tambahan.

Kejadian dipercayai berlaku pada 10 Mac lalu sebelum wanita itu akhirnya berjaya dikesan di rumah ibu bapanya pada Rabu lalu susulan penyebaran video berkenaan.

The Hindu memetik Superintendan Praveen Ranjan Singh berkata, wanita terbabit mengaku melarikan diri bersama kekasih yang juga jirannya pada 5 Mac lalu ke kampung sebelum ditemui dan diarahkan pulang.

Penduduk yang membantah hukuman terhadap mangsa turut dipukul dan diarah meninggalkan lokasi itu. – HindustanTimes/HMetro

Komen


Berita Berkaitan