Sayang Sabah Facebook

Likes
Sayang Sabah Twitter

12,526

Followers

Sayang Sabah - Portal Berita Negeri Kita

Alhamdullilah.. Siti Nurhaliza Hamil, Kandungan Hampir 2 Bulan

12:11pm 13/11/2015 Pak Roshan 883 views Hiburan

siti

TEKA-teki spekulasi kehamilan penyanyi no.1 negara akhirnya terjawab, apabila Datuk Siti Nurhaliza Tarudin kini sebenarnya sedang hamil hampir dua bulan.

Berita gembira itu didedahkan oleh seorang sumber keluarga terdekat penyanyi itu kepada sebuah akhbar tempatan.

“Ia, memang benar Siti Nurhaliza sudah mengandung. Kehamilannya kini dalam usia sekitar enam ke lapan minggu.

“Jika dilihat dalam kenyataan-kenyataan kepada media, baik Siti mahupun suaminya, Datuk Khalid sendiri tidak ‘mengiyakan’ berita kehamilan itu”. Bagaimanapun, dalam masa yang sama, mereka juga tidak membuat ‘penafian’ kerana memang benar Siti sudah hamil.

“Tindakan ini bukan untuk membuatkan orang lain tertanya-tanya, juga bukan niat mereka untuk menyembunyikan berita baik itu. Tetapi dalam usia kan­dungan yang masih terlalu awal lagi, eloklah tidak terlalu didedahkan.

“Selain itu juga, pesan orang tua-tua juga diambil kira dalam soal ini. Tidak boleh terlalu bersuka ria dalam soal sebegini,” ujar sumber tersebut.

Bagaimanapun, tambah sumber itu, Siti akan berkongsi berita baik itu kepada semua apabila tiba masanya.

Mengikut perkiraan, isteri kepada Datuk Khalid Jiwa ini dijangka bersalin pada bulan Jun atau Julai tahun depan.

Sebelum ini, heboh di laman sosial apabila Siti memuat naik gambar kurma dan susu kambing di Instagram miliknya yang sinonim untuk kesihatan ibu mengandung.

Spekulasi kehamilannya diperkukuhkan lagi apabila sebuah rakaman video menunjukkan Hetty Koes Endang melarang Siti Nurhaliza daripada menari dan melompat dalam konsert Satu Suara yang berlangsung baru-baru ini tersebar sekali gus menimbulkan tanda tanya ramai. – MYNEWSHUB.CC

Apa Komen dan Pendapat Anda