Sayang Sabah Facebook

Likes
Sayang Sabah Twitter

12,510

Followers

Sayang Sabah - Portal Berita Negeri Kita

Ahmad Bashah Nafi Beliau Gila Jawatan MB Kedah

12:23pm 25/01/2016 Pak Roshan 38 views Isu Semasa,Mutakhir
Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah

Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah

ALOR SETAR – Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah hari ini menafikan dakwaan sesetengah pihak bahawa dirinya ‘gila jawatan menteri besar’.

Ahmad Bashah menarik perhatian bahawa hakikatnya ialah beliau memberi laluan pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) untuk Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir menjadi menteri besar.

Ini di sebalik beliau menyandang jawatan pengerusi UMNO Kedah dan pengarah pilihan raya umum Barisan Nasional negeri ketika itu.

“Saya terima kerana itu adalah hak perdana menteri dan saya tak pertikaikan. Ia demi kekuatan dan kepentingan parti dan negara,” katanya kepada pemberita di sini semalam.

“Saya terima kerana pada masa itu tujuan kita adalah untuk menang dan merebut kembali kuasa di tangan pembangkang,” katanya.

Suasana politik di Kedah ‘panas’ sejak beberapa hari lepas apabila kepimpinan UMNO negeri yang secara terbuka menyuarakan hilang keyakinan terhadap kepimpinan Mukhriz sebagai menteri besar dan pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri. – BERNAMA

Apa Komen dan Pendapat Anda

Artikel Berkaitan