Sayang Sabah Facebook

Likes
Sayang Sabah Twitter

12,503

Followers

Sayang Sabah - Portal Berita Negeri Kita

Jaujan wakil Shafie rasmi penutupan Antarabangsa Bajau- Sama

3:04pm 23/04/2016 Elezebeth Esther Onjining 50 views Tempatan
PERSIDANGAN...Jaujan (barisan hadapan, 7 dari kiri) bersama penganjur, pembentang kertas kerja dan peserta Persidangan Antarabangsa Bajau-Sama sempena Pesta Regatta Lepa 2016 di Muzium Tun Sakaran, Innabah Kamal,disini, hari ini.

PERSIDANGAN…Jaujan (barisan hadapan, 7 dari kiri) bersama penganjur, pembentang kertas kerja dan peserta Persidangan Antarabangsa Bajau-Sama sempena Pesta Regatta Lepa 2016 di Muzium Tun Sakaran, Innabah Kamal,disini, hari ini.

SEMPORNA- Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sulabayan, Dato’ Dr. Jaujan Sambakong mewakili Ahli Parlimen Semporna, Datuk Seri Haji Mohd.Shafie Haji Apdal merasmikan
Pesta Regatta Lepa 2016 di Muzium Tun Sakaran, Innabah Kamal, di sini, hari ini.

Seramai 170 peserta terdiri daripada pembentang kertas kerja Persidangan Antarabangsa Bajau-Sama dan mahasiswa dari Amarika Syarikat, Australia, Filipina, Indonesia dan Malaysia menyertai persidangan tiga hari itu.

Sementara itu, jaujan dalam ucapannya mencabar peserta persidangan dan graduan daripada institusi pengajian tinggi agar menulis dan membukukan sejarah budaya dan bangsa setempat yang sangat penting untuk didokumentasikan bagi tetapan generasi akan datang. -SayangSabah

Apa Komen dan Pendapat Anda

Artikel Berkaitan